≡ Menu

Kehebatan Binatang Berbanding Manusia

 • Kerja Part-time & Full time diperlukan !! ==>> LIHAT SINI
 • Bismillahirrahmanirahim…

  Kadang-kadang  kita selalu malas dan mudah menyerah kalah kerana tidak dapat membuat atau menyelesaikan sesuatu tidakkah kita berfikir bahawa benda yang susah itulah ilmu dan bekalan untuk menghadapi sesuatu perkara. Sedangkan binatang yang tidak mempunyai akal pun tidak mudah dan tidak akan menyerah kalah untuk meneruskan hidup.

  Cuba kita lihat disini perbezaan sifat mereka dan sifat manusia :

  Semut : Terkenal dengan sifatnya yang tidak mudah menyerah kalah, bekerjasama, tolong- menolong, dan sukakan sesuatu yang mencabar dalam hidupnya sehinggakan benda yang besar dapat menjadi kecil dan  benda yang berat dapat menjadi ringan.


  Lebah dan Penyingat : Terkenal dengan sifatnya yang patuh kepada ratunya, kerja keras dan rajin.

  Labah-labah : Terkenal dengan sifatnya yang gigih berusaha membina sarangnya sendiri tanpa mengharapkan bantuan.

  • Rahsia suri rumah dapat barang murah setiap hari LIHAT SINI <<==

  Ikan paus & Ikan Lumba-lumba : Terkenal dengan sifatnya yang kuat ingin tahu sehingga sifatnya mendorongnya untuk berenang mengembara ke seluruh dunia setiap tahun tanpa berhenti.

  Anjing : Terkenal dengan sifatnya yang patuh dan setia kepada tuannya sehingga menjadikan ia dikategorikan sebagai Human Best friend.

  Gajah : Terkenal dengan sifatnya yang tegas dan memimpin kawanannya tanpa rasa takut dan terancam daripada musuhnya.

  Kucing (seluruh keluarga kucing) : Terkenal dengan sifatnya yang penyayang walaupun ganas kerana ia sanggup mengorbankan nyawanya untuk melindungi serta membesarkan anaknya dengan sihat dan  kuat sehingga menjadi RAJA kepada segala haiwan di dunia.

  Pernahkah kita berfikir bahawa kesemua nilai-nilai murni yang ada di dalam diri kesemua binatang-binatang tersebut telah ada di dalam diri kita.??? Kita hanyalah insan yang lemah tetapi ia bukan menjadi penghalang bagi kita untuk memiliki segala nilai-nilai  tersebut kerana TIADA YANG MUSTAHIL BAGI KITA KERANA KITA PERCAYA KITA BOLEH MELAKUKANNYA.

  – YUz D’wIndow

  Dunia Maklumat

  { 2 comments… add one }
  • mike 24/10/2012, 7:35 pm

   It is really quite amazing to find out your site content, my friend. I is going to center on your blog post each day as well as view your website to find out ones hottest reports, while you upgrade. Sustain! We do hope you have a very good afternoon.

  • ezqy 01/11/2012, 5:27 pm

   Salam pada semua…
   Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

   Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

   Harga serendah RM1.00/pcs.

   Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

   Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:

   terima kasih admin

  Leave a Comment