≡ Menu

Kenapa Saya Suka Makan Di Kfc

 • Kerja Part-time & Full time diperlukan !! ==>> LIHAT SINI
 • Kentucky Fried Chicken MalaysiaKFC atau nama penuhnya ‘Kentucky Fried Chicken’ merupakan sebuah restoran franchaise yang dimiliki sepenuhnya oleh QSR Brands (M) Holdings Sdn Bhd. Kenapa KFC menjadi pilihan saya? Kenapa saya suka makan di KFC? Akan saya ceritakan kepada anda apa istimewanya KFC.

  Rakyat Malaysia memang ramai yang suka makan ayam dan saya juga tidak terkecuali merupakan salah seorang penggemar dan pemakan ayam yang setia. Dari kecil hingga remaja, hinggalah saya dewasa, KFC tidak pernah mengecewakan pelangganya dalam menyediakan hidangan yang berkualiti tinggi dan menyelerakan. Apa menu istimewa yang terdapat di KFC?

  KFC, seperti yang kita semua ketahui sememangnya sangat terkenal dengan hidangan ayam goreng. Ayam goreng mereka takkan sama dengan hidangan ayam goreng dimana-mana restoran. Ini kerana mereka mempunyai resipi dan rempah ratus mereka yang tersendiri yang menjadikan hidangan ayam goreng mereka antara yang istimewa dan unik.

  Tambahan pula, baru-baru ini KFC telah memperkenalkan hidangan ayam goreng mereka yang baharu iaitu ayam goreng Spicy yang mana rasanya bukan sahaja rangup malah ianya juga pedas, seiring dengan namanya iaitu ‘spicy’. Walaupun resipi spicy ini mula menjadi kegemaran ramai pelanggan, namun hidangan ayam goreng original mereka tidak dilupakan. Masih ramai yang memilih hidangan ayam goreng original berbanding spicy kerana tak semua orang makan makanan pedas.

  KFC bertambah popular apabila mereka mula menyaingi restoran makanan segera yang lain apabila mereka memperkenalkan resipi mereka yang terbaharu iaitu ‘Zinger Burger’. Ya, ianya adalah burger buatan mereka sendiri yang mengandungi daging ayam crispy yang mana mula menjadi pilihan ramai penggemar daging burger. Hal ini kerana, hanya di KFC sahaja anda boleh menikmati hidangan Zinger Burger. Zinger Burger adalah resipi original KFC dan merupakan hakcipta mereka yang tersendiri. Anda takkan jumpa hidangan Zinger Burger di tempat lain selain daripada di KFC.

  Begitulah istimewanya KFC bagi saya, hidangan mereka adalah unik dan mempunyai hakcipta mereka yang tersendiri. Resipi rempah ratus daripada chef asal KFC iaitu Kolonel Sanders tidak pernah menghampakan dan mengecewakan penggemarnya dari dahulu hingga kini. Semoga KFC terus maju dan menjadi restoran franchaise yang sentiasa menjadi piihan ramai

  { 0 comments… add one }

  Leave a Comment