≡ Menu

Masalah Rambut Gugur Wanita Bertudung

 • Murah Giler barang-barang ni Jom Tengok dulu !!
 • Masalah Rambut Gugur Wanita BertudungElakkan kulit kepala gatal dan keguguran rambut apabila bertudung. Kebanyakkan wanita tidak dapat dipisahkan dengan masalah rambut. Baik yang bertudung ataupun tidak, penjagaan rambut adalah sangat penting bagi semua wanita.Ada yang berpendapat bahawa wanita tudung kurang menjaga rambut mereka, namun begitu pendapat tersebut adalah sama sekali tidak benar. Ini kerana wanita bertudung lebih berisiko mendapat masalah rambut berbanding wanita yang tidak bertudung dan penjagaan yang perlu mereka lakukan adalah dua kali ganda lebih rapi berbanding mereka yang tidak bertudung.

  Antara faktor yang mengundang kepada masalah kegatalan kulit kepala bagi mereka yang bertudung tidak lain dan tidak bukan lagi adalah disebabkan oleh rambut yang lembap dan berminyak. Ini kerana rambut yang lembap seperti berpeluh menyebabkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik dan kurang aliran udara. Punca utama keadaan ini adalah apabila wanita mengenakan tudung yang terlalu tebal atau padat.

  Seelok-eloknya elakkan daripada memakai tudung dengan lapisan yang banyak atau tudung yang terlalu tebal. Pengudaraan yang kurang adalah sangat tidak baik untuk rambut. Ingat, rambut anda juga perlu bernafas dan mendapatkan udara yang segar. Amalkanlah memakai tudung daripada fabrik yang mempunyai rongga udara seperti kain kapas.

  Mengenakan tudung dalam keadaan rambut yang basah turut mengundang kegatalan kulit kepala. Sesetengah individu mengambil ringan tentang perkara ini, namun inilah salah satu puncanya anda mengalami masalah rambut. Kadang-kala wanita kerap mencuci rambut mereka, rambut yang basah dan lembap perlu dikeringkan sepenuhnya dan sebaik-baiknya elakkan daripada mengikat rambut ketika basah dengan tuala.

  Amalan ini adalah salah kerana rambut yang basah dan tertutup amat cenderung untuk mengalami kerosakan dan keguguran. Seeloknya keringkanlah rambut anda dengan menggunakan pengering ataupun menggosok dengan tuala yang lembut berasingan daripada tuala mandi.

  Jom tengok kejap !! Untung-untung nasib dapat barang murah, rm 1.90 pun ada...

  Sewaktu berada di rumah pula, amalkan menyikat rambut dengan sikat yang lembut supaya ianya terurus. Rambut anda juga perlu dibelai dan disayangi barulah akarnya akan sihat. Selain itu, Jika anda mempunyai masalah kulit yang sensitif, anda boleh juga cuba menggosok kulit kepala dengan limau purut yang telah dihangatkan untuk mengurangkan masalah kelemumur. Selepas mandi, biarkan rambut anda kering seketika dan kemudian sapukan vitamin untuk khasiat yang lebih kepada rambut anda.

  Masalah rambut sememangnya akan menggangu aktiviti harian dan pekerjaan anda. Amat penting untuk mengambil berat tentang penjagaan rambut supaya ianya kekal segar dan sihat. Ingat, rambut adalah mahkota wanita. Selain daripada kulit, rambut juga memerlukan rawatan yang rapi bagi menjamin kesihatan rambut dan kulit kepala yang berpanjangan.

  p/s : Selesaikan masalah rambut Anda dengan Serum CoolHijab sms/whatsapp segera : 014-5444383

  SIAPA BOLEH GUNA COOLHIJAB

  ✔ WANITA BERKAHWIN
  ✔ ANAK DARA
  ✔ WANITA SELEPAS BERSALIN
  ✔ WANITA YANG BEKERJA BERTUDUNG 8 JAM SEHARI
  ✔ WANITA YANG BEKERJA DIBAWAH CUACA PANAS
  ✔ LELAKI YANG MEMAKAI KOPIAH, SERBAN DAN HELMET
  ✔ KANAK-KANAK YANG RAMBUT ‘MAKAN BANTAL’

  INFO COOLHIJAB

  1. Menghilangkan bau hapak & kurang enak pada rambut.
  2. Menyejukkan kepala & rambut.
  3. Melembutkan rambut.
  4. Mengurangkan kelemumur.
  5. Mengelakkan kegatalan kepala.
  6. Memperbaiki rambut rosak.
  7. Pertumbuhan rambut baru.
  8. Merawat kepala berminyak.
  9. Melegakan sakit kepala.
  10. Memberi kesegaran minda.
  11. Rambut wangi 24 jam.
  12. Bertindak balas ketika kepala berpeluh.
  13. Tidak melekit & berminyak.
  14. KKM: NOT150504027K

  Ramai yang dapat menghilangkan dan mengurangkan masalah RAMBUT BERBAU dan KEGUGURAN RAMBUT. Lebih 50,000 telah menggunakan CoolHijab sejak dari 2014.

  SMS/Whatsapp “CoolHijab” 014-5444383

  SMS/Whatsapp “CoolHijab” 014-5444383

  SMS/Whatsapp “CoolHijab” 014-5444383

  { 0 comments… add one }

  Leave a Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  %d bloggers like this: