≡ Menu

Persidangan Ulama Ummah Bagi Membantu Syria

 • Murah Giler barang-barang ni Jom Tengok dulu !!
 • ulamak ummah

  Setiausaha Agung ” Persatuan Ulama-Ulama Islam “, Dr Safwat Hijazi MENGUMUMKAN di “Persidangan Ulama Ummah bagi Membantu Syria” mengumumkan keputusan himpunan ulamak dunia (ulamak ummah)

  Point penting:

  1) Iran penyembah agama majusi (penyembah api) membantu bashar dan tenteranya membunuh ummat islam syria.

  2) Amerika, eropah dan rusia serta lainnya telah dihantar surat oleh ulamak ummah meminta penjelasan, tetapi tiada respond pembelaan

  3) Lubnan oleh tentera hizb syaitan tidak mengucapkan kalimah “ lailaha illah “ dan mengishtiharkan perang terhadap sunni di Syria, memerangi umat islam terutama Syria, mereka (hizb syaitan)wajib di perangi

  4) Kerajaan bashar asad, tenteranya dan pengikutnya juga tidak mengucap kalimah syahadah “ lailaha illah “ (bahkan mereka mengaku bashar adalah tuhan mereka ), memerangi rakyat mukmin syria. Mereka adalah sesat dan wajib di perangi

  5) Barat dan eropah tidak membantu, membiarkan penyembelihan beramai-ramai hingga begitu lama di Syria.

  6) Dibawah naungan Ulamak Ummah, telah menyalurkan bantuan ketenteraan, senjata dan lainnya lebih dari setahun yang lepas.

  INTIPATI UCAPAN WAKIL ULAMA UMMAH OLEH SETIA USAHA AGUNG ULAMA UMMAH, DR. SAFWAT HIJAZI, TENTANG PENDIRIAN ULAMA UMMAH (HIMPUNAN ULAMA DUNIA YANG BERLANSUNG DI KAHERAH BARU-BARU INI) MENYATAKAN PENDIRIAN:

  “Selamat datang ke misr (mesir) negeri yang baik,negeri yang bebas,misr islam, misr ahli sunnah.aku ingin menyatakan ulamak ummah sentiasa memandang penting isu ini, dan memustuskan keputusan “ Jihad”.. muktamar ini membangun asas kesatuan,dan himpunan dan pengasas asas tentera untuk menentang tentera suria/syria (basher asad),tentera yang zalim dan penuh dosa dan kafir,masuk islam tanpa mengucap kalimah syahadah, dan keluar memerangi (umat islam)dengan penuh kesesatan. Hizb teroris dan tentera sekutu bashar hizb syaitan iran dlln,adalah mereka kesatuan zalim penuh dosa dan kafir, dan mereka yang bernama Hizbullah teroris (yang sebenarnya Hizb syaitan), memasuki negara suria/Syria,masuk islam tanpa menyatakan “ la ilaha illah (mengucap) “ dan mereka keluar berperang dalam penuh kesesatan.. umum ketahui tentang kezaliman dan kesesatan mereka dan ape yang mereka perbuat.

   himpunan ulamak dunia

  ketahuilah semua, Jihad sekarang adalah wajib dan fardhu. Seperti mana yang diperkatakan seluruh ulamak kita, aku tidak mengatahui,Mengapa kita tidak memandang bahawa perlu menubuhkan battalion islam? Mengapa tidak kita memandang dengan nama battalion islam, dengan nama ulamak sunnah, dibawah nama kesatuan ulamak muslimin dunia, dengan nama kesatuan ulamak sunni dunia. Aku tidak tahu, mengapa ditentang? mengapa perlu ditentang kesatuan ulamak ini, kami tidak memahaminya !! untuk awalnya, kami dibawah ulamak ummah untuk permulaannya, akan menghantar satu battalion ulamak ummah ke Syria. Ini adalah suara ulamak sunnah (yang telah berhimpun) Kami ahli sunnah tidak hanya memberi semangat atau pandangan, akan tetapi kami akan turun, mengapa tiada ijtihad tentang isu ini (sebelum ini oleh dunia islam). Lubnan dengan ketua mereka (hizbu syaitan) dengan pakar-pakar mereka menghantar tentera. Mengapa kita dibawah ulamak islam tidak menghantar tentera melawan mereka? kami akan memasuki Syria dengan nama tentera ALLAH. Berjihad di Syria sekarang adalah wajib, saat ini..

  Jom tengok kejap !! Untung-untung nasib dapat barang murah, rm 1.90 pun ada...

  Seterusnya, buat seluruh kerajaan islam, Negara arab seluruhnya.Seperti yang diperkatakan oleh syikh ulamak dunia (syikh yusuf qardawi) yang telah menghantar surat ke amerika dan eropah dan juga rusia, mengapa? Kita mendapati mereka , mana kerajaan arab!!!

  IRAN INI ADALAH PENYEMBAH YANG SESAT AGAMA MAJUSI (PENYEMBAH API) MENGIKLANKAN SECARA TERANG-TERANGAN PENENTANGAN TERHADAP ISLAM DAN SUNNI,DAN MENGHANTAR TENTERA/PEMBUNUH MEREKA KE SANA, DAN SENJATA MEREKA KESANA (SYIRIA)… DAN MENGAPA KITA TIDAK MENGHANTAR TENTERA DUNIA ISLAM KITA? MENGAPA DUNIA ISLAM TIDAK MENGHANTAR TENTERA DAN BANTUAN? MEMBANTU UMAT ISLAM SYRIA.MENGAPA KITA MENANTI BARAT MENYELESAIKAN ISU INI? MENGAPA KERAJAAN DUNIA ARAB TIDAK MENYELESAIKAN ISU INI? MENGAPA KITA MENANTI SAHAJA MEREKA MENYEMBELIH SAUDARA-SAUDARA KITA DI SANA? MENGAPA KITA TIDAK MENDENGAR KERAJAAN ARAB DAN ISLAM MEMBANTU MENENTANG KEZALIMAN KERAJAAN BASHAR?! DAN KEDUTAAN-KEDUTAAN KITA MENYATAKAN SOKONGAN TERHADAP RAKYAT SYRIA? MENGAPA KITA TIDAK MENDENGAR (SUARA-SUARA KERAJAAN ISLAM DALAM ISU INI)? APA YANG KITA TUNGGU? SELURUH RAKYAT DISANA SEDANG DISEMBELIH !!!

  kesatuan yang telah berhimpun ini menyeru, menyatakan kesatuan ini menubuh tentera dibawah nama ulamak muslimin, kerana kita berpandangan berjihad (qital) dan penubuhannya adalah wajib, dan satu kefarduan, seperti yang diperkatakan oleh seluruh ulamak kita.. dan kami berpandangan mengapa kami berpandangan perlunya tentera, adanya nama tentera dibawah ulamak dunia ini? Dibawah kesatuan ulamak dunia ini? Peringkat awalnya, kita hantar liwak/battalion ulamak ke syiria.

  Di lubnan mereka menghantar tentera (hizbu syaitan) dan mengapa kita tidak menghantar bantuan ke atas ummat islam yang memerlukan bantuan.. kami memandang, mengapakah kita tidak membantu mereka? Maka kita bantu.. dan seperti pandangan syikh yusuf qardawi, menyatakan risalah telah dihantar kepada amerika,rusia dan lain=-lain mengapa mereka berbuat demikian.. mana Negara arab.. mengapa Negara-negara islam tidak menghantar bantuan keatas umat islam di Syria? Mengapa kita tidak mendengar dunia arab membantu? Wallahi…. Ape yang kita bawa ini adalah pembaharuan di Syria, membela yang haq. Dan kita akan menentang dan membunuh kebatilan.

  Allah maha mengatahui pengorbanan mereka yang tekorban membela kebenaran.. Kami menyeru seluruh ulamak, semua kesatuan ulamak, kepada penubuhan battalion tentera islam ke suria/Syria. kita tidak memerlukan bantuan di Syria dengan bantuan air, susu, ubatan dan lain-lain.. tetapi kita memerlukan tenaga untuk berjihad dengan memegang senjata yang pelbagai, dan peluru.. dan kami didalam kesatuan ulamak ummah ini,tidak takut,kami ingin menyatakan kami menghantar senjata lebih setahun ke syiria membantu umat sunni, kami menghimpun senjata dan harta membantu umat islam Syria.. ini adalah suara kesatuan ulamak sunnah.. “

  NEGARA YANG SEDANG MENGUMPUL TENTERA HASIL DARI SERUAN ULAMA UMMAH:

  1) Muktamar Ulama Se-Indonesia telah bersetuju membentuk satu pasukan ‘Sejuta Sukarelawan’ yang akan pergi berjihad di Syria.

  2) Manakala Mesir pula tidak akan mengenakan apa-apa tindakan bagi rakyatnya yang telah pergi berjihad di Syria.

  3) Seorang jutawan muda di Qatar telah bersedia untuk menjadi sponsor kepada 50 orang mujahidin dari negara tersebut untuk pergi berjihad di Syria.

  4) Sementara di Algeria pula, ribuan pemuda Islam telah mendaftarkan nama mereka untuk berangkat ke Syria berjihad di sana.

  { 3 comments… add one }
  • Min 05/07/2013, 8:47 am

   kenapa kalimah syahadah ditulis sbg “ lailaha illah “ ??? ayat tu maknanya dah jauh lari dari yg asal.. admin tolong tulis kalimah tu selengkapnya 🙂

  Leave a Comment

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  %d bloggers like this: